Me & My Minitials #2

19 December 2013
We zitten middenin de December drukte, onze e-mailbox loopt over en de webshop draait op volle toeren. Dan is daar zomaar ineens het mailtje van Jill. Het mailtje springt eruit en op de een of andere manier raakt het ons in ons hart.
Jill, een jonge moeder van dochtertje Zoë van amper een jaar oud. Zoals elke moeder is ze tot over haar oren verliefd en enorm trots op haar kleintje. Echter deze trots heeft nog een hele andere reden. Kleine Zoë is namelijk al de helft van haar leven ernstig ziek. Ze lijdt aan een zeer heftig type beenmergkanker die zeer zelden voorkomt bij kindjes.
In November was Zoë genezen verklaard en klaar met de behandeling. Echter in December sloeg het noodlot opnieuw toe. De kanker was terug en in heftige vorm. Er is nog maar een klein sprankje hoop, maar daar klampen Jill en haar man Tim zich met alle macht aan vast.
Haar verhaal is ons helemaal duidelijk. Ze heeft ooit een vriendin die haar moeder verloor een ketting van ons cadeau gedaan. Ze ziet met hoeveel trots en kracht ze haar ketting draagt en zou dit nu ook graag voor zichzelf willen om kracht uit te putten. Het leven is enorm duur op het moment, het verblijf in het Ronald McDonaldhuis, het op en neer rijden naar Nijmegen etc, echter toch gaat ze zichzelf dit gunnen. Ze vraagt niets gratis, maar deelde enkel met ons haar verhaal. Haar MinitialsMoment. Benadrukt dat het in haar ogen het mooiste cadeau is wat je een moeder kunt schenken en dat ze dit nu voor zichzelf gaat doen.
We kijken op de blog van Zoë en zijn direct gegrepen.
Het is inmiddels 23 December en het kettinkje met de post versturen en op tijd voor Kerstavond bij Jill krijgen gaat niet meer lukken. Echter we hebben een troef. Middels een chauffeursdienst die elk jaar voor ons op 24 December de laatste pakketten door Nederland bezorgt (kris kras van Maastricht naar Alkmaar) laten we het pakketje als verassing bezorgen in het Radboud ziekenhuis waar Zoë ligt. We hebben het adres en de kamer gevonden op de blog en zijn er zeker van dat Jill en haar man hier de kerst zullen doorbrengen dus dit was de beste plek. Het pakketje is hier afgegeven op 24 December en direct op 25 December kregen we een blijde mail van Jill dat ze enorm verrast was dat het pakket in het ziekenhuis aankwam en ook nog eens op tijd voor kerstmis.
Helaas… begin April 2014 kregen we bericht van de beste vriendin van Jill. Het ging niet goed met Zoë en ze was opgegeven. Ze mocht mee naar huis om nog met volle teugen te genieten van haar laatste tijd. Samen met de zus van Jill wilde deze lieve vriendin de letters P & M aan het kettinkje van Jill laten zetten. PapaZoëMama. Snel schakelen en de letters opsturen, maar op de dag dat het pakketje de deur uitging kregen we het vernietigende bericht te horen. Zoë was inmiddels overleden. Ze hebben samen nog een paar hele fijne dagen gehad, maar het ging snel bergafwaarts. Kleine Zoë kon het niet meer aan en heeft haar rust opgezocht. Meer dan haar halve leven heeft ze gevochten met haar liefdevolle ouders op de achtergrond, het mocht niet baten…
Zoë heeft een armbandje met PZM meegekregen op haar lange reis en Jill draagt hen voor altijd om haar nek, met zijn drietjes verenigd in het kettinkje wat al zo speciaal voor haar was. De emotie hier achter is enorm. Dat kunnen zelfs wij voelen.
Het geven, kopen of krijgen van een Minitials is niet altijd iets wat met blijdschap te maken heeft. Bijna even zo vaak heeft het te maken met een groot verdriet, een leegte of een gemis. Iets om kracht uit te putten in moeilijke donkere tijden. Maar ALTIJD heeft het te maken met liefde! Een liefde die groter is dan alles, onverwoestbaar en voor eeuwig. Dat is de reden dat Minitials ontstaan is en wij zijn dan ook enorm trost en onder de indruk dat ons kleine sieraad voor andere mensen ook zo’n grote betekenis en waarde kan hebben.
De ouders van Zoë waren uiteraard verslagen door verdriet. Echter ook gedreven om er iets mee te doen. Nu een aantal maanden later is Stichting Zoëzo ontstaan, deze stichting zamelt geld in voor onderzoek naar de ziekte en probeert ook ouders van kindjes met deze ziekte te ondersteunen op allerlei vlakken.
Graag laten we jullie dan ook dit filmpje zien, mocht je iets willen doneren of meer informatie willen, neem dan contact op met Jill via www.stichtingzoezo.nl
[youtube id=”4Fm37drSaOI”]
Tot op de dag van vandaag put Jill nog steeds veel kracht uit haar kettinkje, iets wat ons trots maakt, maar waar we ons ook heel nederig door voelen…♡
zoe1-800x800 zoe2-800x800 zoe4-800x800


Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time up to 60 days after creating the link.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time up to 60 days after creating the link.
Your cart email sent successfully :)